Wij werken voor:

Advocaten

Een vruchtbare samenwerking

Advocaten werken graag met ons samen vanwege onze expertise op actuarieel en verzekeringstechnisch gebied. Behalve voor onze rol als sparringpartner worden we ook ingeschakeld voor onze uitgebreide ervaring met ‘hoe zaken lopen’ in de pensioenwereld. Daarnaast beschikt ons team van juristen over de juiste relevante kennis. Dat maakt onze samenwerking voor u én/of voor uw cliënt zeer waardevol.

Wij staan u bij met de volgende expertises:

Uitvoeren werkingssfeeronderzoeken cao en/of Bpf;

Aanvullen van uw eigen werkingssfeeronderzoek met relevante berekeningen;

Berekenen van de financiële consequenties wanneer u overweegt om aan te aansluiten bij een Bpf (met terugwerkende kracht);

Berekenen van de financiële consequenties van vrijstelling op grond van art. 2 sub a en sub b vrijstellings- en boetebesluit (VBB);

Berekenen van de financiële consequenties van vrijstelling op grond van art. 6 VBB;

Berekenen van de consequenties van de invoering van een cao;

Berekenen van de door adviesfouten (pensioenadviseur, verzekeraar) ontstane schade voor uw onderneming;

Begeleiden met het opstellen van een financiële en actuariële gelijkwaardigheidsverklaring art. 7 VBB.

Wij zijn graag uw sparringpartner

Wanneer er zaken spelen rondom pensioenen of pensioenregelingen is het fijn om met iemand te sparren die u inzicht kan geven over de mogelijke gevolgen van uw keuzes.

Wanneer u op zoek bent naar specifieke deskundigheid om inhoudelijk over uw dossiers te sparren, bent u bij ons aan het juiste adres. Bel gerust met een van onze juristen om van gedachten te wisselen. Wanneer wenselijk kunnen zij u ook meer vertellen over de opleiding Specialisatie Bedrijfstakpensioenfonds of onze permanente educatie voor pensioenspecialisatie.